in English |
  Matkailureitit

Valittavanasi on eri pituisia kiertomatkareittejä Suomen maakuntiin yksin tai perheen kanssa matkustaville sekä yhden päivän ryhmäpaketteja Etelä-Suomessa. Matkojen kaikilla yrityksillä on Maakuntien Parhaat -laatumerkki.

 
 
· Kiertomatkareitit autoileville
 
1. Ookkona Oulusta - Tuu hosumatta Hämeeseen

Tällä reitillä matkataan nimensä mukaisesti pohjoisesta läpi pohjanmaan lakeuksien kohti hämettä. Pidä mielessäsi muistisääntöruno; Oulu-Siika-Ähtävä-Lapua-Kyrö...ja kokeile bongata länsirannikon ylpeydet matkasi varrelta!

 
Ohjelma
1. kohde Merilän kartano
Merilän kartano, Meriläntie 1, 91600 Utajärvi
Oulujoen varrella, koivukujan päässä sijaitsevassa Merilän Kartanon vanhassa päärakennuksessa voit nauttia aidon maalaiselämän tunnelmasta ja kotoisuudesta keskellä kauneinta Suomea.
 
2. kohde Maalaiskartano Pihkala Oy
Maalaiskartano Pihkala, Kestiläntie 1426, 92700 Kestilä
Maalaiskartano Pihkala on monipuolinen maaseutumatkailuyritys Siikalatvan kunnan Kestilän kylässä. Pihkalasta löytyy hotellitason majoitus ja monipuoliset harrastemahdollisuudet ratsastuksesta seinäkiipeilyyn.
 
4. kohde Hyvölän Talo
Hyvölän Talo, Kaijantie 133, 63700 Ähtäri
Hyvölän talo on 1570-luvulta peräisin oleva vanha sukutila ja Ähtärin ensimmäisiä taloja. Tilan noin satavuotias päärakennus on kokonaan matkailijoiden käytössä ja peruskorjattu entisöiden ja matkailijoiden tarpeita silmälläpitäen.
 
5. kohde Ilolan Maatilamatkailu
Vedentaantie 30, 37850 Metsäkansa (Valkeakoski)
Ilolassa voit viettää toimeliaan loman ratsastuksen tai kudonnan merkeissä. Aseman pihassa on aidattu pienten lasten leikkialue, minigolf, kotieläimiä, ratsastusta, mökkeilyä ja hyvää ruokaa.
 
6. kohde Hauhon Iloranta Oy
Rukkoilantie 129, 14700 Hauho
Iloranta on vanhin edelleen maatilalla toimiva täysihoitoa tarjoava matkailuyritys, täysihoitola, johon asiakkaat palaavat vuodesta toiseen uudelleen. Vanhaan, turvalliseen mummolaan eli ”täysparantolaan” on mukava tulla.
 

View Omatoimireitti 1 in a larger map
Vinkkejä reittisuunnitteluun
Tämän reitin voit aloittaa mistä tahansa, lyhentää sitä tai viipyä useamman päivän yhdessä kohteessa. Muistathan kuitenkin tehdä majoitusvarauksesi ajoissa suoraan yritykseen. Esimerkeissä kulkuvälineenä on oma auto.
 
Karttapalveluja
Kartta on lomailijan tärkein apuväline. Internetissä on useita karttapalveluja, joilla voit hakea kohteet kartalta ja suunnittella reitin tarkemmin. Yllä näkyvä karttamme on luotu Google Mapsilla.
Map24 (Suomeksi)
Keltaisten Sivujen karttapalvelu
 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia