in English |
 
· Uutisarkistoon
· Takaisin etusivulle
 
Viidelle yritykselle maakuntien parhaat -laatumerkki tunnustuksena laadukkaista kotimaisista palveluista ja tuotteista
11.8.2008
ProAgria Maaseutukeskusten Liitto on myöntänyt viisi uutta Maakuntien Parhaat -laatumerkkiä. Maaseutumatkailuyrityksistä merkin saivat Kauppilan Matkailutila Ikaalisista, Lomakivi Iitistä ja Sarkosen Matkailutila Vammalasta. Elintarvikeyritysten ryhmässä merkin sai Riekon Marjatila Pylkönmäeltä ja muiden yritysten ryhmässä Idea-Rapsakka Savitaipaleelta.

Maakuntien Parhaat on ProAgria Maaseutukeskusten Liiton vuodesta 1993 myöntämä pienyritysten laatumerkki, jonka saaminen edellyttää yrityksiltä toiminnan asiakaslähtöisyyttä, käytettyjen raaka-aineiden kotimaisuutta sekä tuotteiden ja palveluiden korkeaa laatua sen ylläpitämistä ja jatkuvaa kehittämistä.

Uudet Maakuntien Parhaat -laatumerkit luovutetaan yrittäjille Farmari 2008 Suomen Maatalousnäyttelyssä Lahdessa torstaina 31.7.2008.

Maakuntien Parhaat -merkki maaseutumatkailupalveluille, alkoholittomille kuohujuomille ja hemmottelutuotteille

Maaseutumatkailuyrityksistä merkin saivat Kauppilan Matkailutila, Lomakivi ja Sarkosen Matkailutila

Kauppilan Matkailutila tarjoaa kävijöilleen laadukkaita juhla-, majoitus- ja kokouspalveluita sekä pitopalvelua. Minna ja Kalle Kauppilan luotsaama yritys vuokraa myös mökkejä Kyrösjärven rannalla sekä järjestää seikkailu- ja kalastusretkiä sekä muita ohjelmapalveluita.

Lomakivi on Virpi ja Ismo Kivisen isännöimä tila, jossa viljan ohella tuotetaan nykyisin myös maaseutumatkailupalveluita. Tilan päärakennuksessa Eerikkilässä järjestetään tilauksesta ruokailuja ja juhlia. Lomakiven lomataloissa Riihituvassa ja Kuusituvassa vierailijat yöpyvät mukavasti.

Maija ja Esko Pirasen isännöimä Sarkosen Matkailutila sijaitsee Vammalassa, kuuluisan Tyrvään Pyhän Olavin kirkon kupeessa Kokemäenjoen varrella. Tilan palveluihin kuuluvat mm. kokous-, ruoka- ja juhlapalvelut sekä majoituspalvelut. Tilalla on myös mahdollista saunoa Rautaveden rannalla sijaitsevassa savusaunassa tai lähteä mukaan opastetulle retkelle historiallisesti merkittävässä ympäristössä.

Elintarvikeyritysten ryhmässä merkin saivat Riekon Marjatilan alkoholittomat kuohujuomat

Riekon Marjatila sijaitsee Keski-Suomessa Pylkönmäellä. Kaija ja Ilpo Riekon isännöimän tilan pelloilla kasvaa mansikkaa ja vadelmaa, joista tilalla valmistetaan mm. erilaisia juomia, hilloja ja marmeladeja. Oman sadon lisäksi raaka-aineita ostetaan myös muilta marjanviljelijöiltä. Riekon Marjatilan tuotteita on aiemminkin palkittu Maakuntien Parhaat -laatumerkillä, tällä kertaa merkki myönnettiin tilan tuoteuutuudelle, kotimaisista marjoista valmistetulle alkoholittomalle kuohujuomalle. Palkitut makuvaihtoehdot ovat karpalo, mansikka, vadelma ja valkoherukka.

Ryhmässä muut yritykset merkki myönnettiin Idea-Rapsakan persoonallisille hemmottelutuotteille

Idea-Rapsakka on Savitaipaleella Etelä-Karjalassa toimiva Marja Pulkkinen-Jukkaran luotsaama yritys, joka valmistaa suomalaisen luonnon innoittamana erilaisia hemmottelu- ja lahjatuotteita. Maakuntien Parhaat -merkki myönnettiin Idea-Rapsakan hemmottelupakkauksille, hemmottelukorteille ja ekologiselle wc-raikastimelle ”Huussitupsukalle”. Tuotteiden raaka-aineina käytetyistä luonnonyrteistä suurin osa kerätään omista metsistä ja ostoyrtit ovat pääosin luomua.

 

 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia