in English |
 
· Uutisarkistoon
· Takaisin etusivulle
 
Maakuntien Parhaat ihastutti ja ihmetytti Elmassa
12.11.2008

Korkean kotimaisuusasteen ja laadun takaava Maakuntien Parhaat -merkki oli monelle Elma-messujen kävijälle vanha tuttu. Lähes yhtä monelle se oli kuitenkin myös uusi, mutta varsin mieluisa tuttavuus.

Elma-messujen Maakuntien Parhaat – osastolla selviteltiin messuvieraiden merkkitietoisuutta kilpailun avulla. Kilpailuun vastasi kolmipäiväisten messujen aikana osastolla ja Internetissä Maakuntien Parhaat – sivuilla yhteensä yli 470 kävijää.

Vastanneista noin 45 prosenttia kertoi ostaneensa Maakuntien Parhaat – tuotteita. Suunnilleen sama osuus valitsi vaihtoehdon ”en tiedä, en ole huomannut merkkiä”.  Loput vastaajista eivät olleet ostaneet merkillä varustettuja tuotteita tai palveluja.

Makoisa merkki

Merkin saama palaute oli pääasiassa positiivista. Eräs 18-vuotias nainen kuvaili Maakuntien Parhaita sanoin: ”todella makoisa merkki”.

Eniten kiitosta palautteissa saivat tuotteiden ja palvelujen kotimaisuus ja korkea laatu. ”Tuotteet ovat korkealaatuisia. Erinomaisen hyvä markkinointitapa”, kirjoitti eräs vastaajista.

Negatiivinen palaute liittyi lähinnä merkin näkyvyyteen. ”Käyttäisin kyllä näitä tuotteita, mutta en muista nähneeni niitä missään”, totesi muutama vastaajista.

Moni, jolle merkki ei ollut ennalta tuttu, suunnitteli ottavansa sen jatkossa huomioon valintoja tehdessään. ”Ihan uusi tuttavuus kyseinen merkki. Harmittaa, etten aiemmin ole siihen huomiota kiinnittänyt”, kirjoitti eräs vastaajista. Myös suullisesti kuultiin useita samansuuntaisia toteamuksia.

Kotimaisuus tuotepakkauksessa

Maakuntien Parhaat – osasto toteutettiin Elmassa yhteisosastona, joka muodostui ProAgrian lisäksi Maakuntien Parhaat – yrityksien osastoista. Mukana olleiden yrittäjien mielestä merkin olennaisin ominaisuus on keino osoittaa tuotteiden ja palveluiden korkea kotimaisuusaste ja laatu.

”Haluamme, että kotimaisuus näkyy tuotepakkauksissa”, Mervi Leppänen Polar Shiitake Oy:stä perustelee merkin käyttöä.

Kuluttajien Maakuntien Parhaat –yrityksille lähettämien terveisien viesti oli selvä:
 ”Kiitos teille, jotka arvostatte suomalaisia raaka-aineita ja pyritte pitämään kotimaisuusasteen korkealla tasolla. Kiitos myös siitä työstä, mitä teette maaseudun elinvoiman lisäämiseksi.”

 

 

 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia