in English |
 
· Uutisarkistoon
· Takaisin etusivulle
 
Maakuntien Parhaat -Kokkisota käydään Mikkelin Farmari-maatalousnäyttelyssä lauantaina 31.7.2010
29.7.2010
Uudet lähiruokatuotteet testissä Maakuntien Parhaat –Kokkisodassa Farmari maatalousnäyttelyssä Mikkelissä
ProAgria Keskusten Liitto on myöntänyt uusia Maakuntien Parhaat –laatumerkin käyttöoikeuksia neljälle yritykselle. Uudet Maakuntien Parhaat –tuotteet pääsevät tositestiin yrittäjien välisessä kokkisodassa Farmarin juhlalavalla lauantaina 31.7.2010 kello 12.30.

Elintarvikeyritysten ryhmässä uusia merkkituotteita ovat Jaana Nihdin ja Esa Sara-ahon omistaman Ahon Jogurtti Oy:n jogurtit, Peter Dörigin Herkkujuustolan Heidi- ja Metsuri-juustot ja Kaija ja Ilpo Riekon Riekon Marjatilan Wanhan ajan Karpalo- ja Puolukkamehut sekä Karpaloglögi. Palveluyritysten ryhmässä merkki on myönnetty yrittäjäpari Kirsi ja Jari Tikkasen Kahvila-ravintola Iltalypsylle.

Maakuntien Parhaat –merkki kertoo laadukkaista pienyrittäjien tuotteista ja palveluista
ProAgria Keskusten Liito on myöntänyt Maakuntien Parhaat laatumerkkejä osaaville maaseudun yrittäjille jo vuodesta 1993. Merkkejä on jaettu jo 383 kappaletta. Maakuntien Parhaat -laatumerkin edellytykset ovat tuotteiden ja palveluiden korkea kotimaisuusaste, asiakaslähtöinen toiminta sekä yritystoiminnan jatkuva kehittäminen. Laatumerkki tuotteessa tai palvelussa auttaa kuluttajaa ostopäätöksen tekemisessä, koska merkillä varustettua tuotetta ostettaessa voi olla varma, että ulkopuolinen asiantuntijataho on todennut tuotteen tai palvelun luotettavaksi ja laadukkaaksi.

Ahon Jogurtit saavan makunsa lähialueen maidosta ja kotimaisista marjoista
Ahon Jogurtti Oy:tä ovat luotsanneet vuodesta 2009 Jaana Nihti ja Esa Sara-aho. Jogurttien maun takana ovat puhtaat kotimaiset raaka-aineet ja yksilöllinen valmistustapa. Jogurtit valmistetaan lähiseudun maitotiloilta kerätystä maidosta. Kotimaiset marjat ostetaan Pakkasmarja Oy:ltä. Jogurtteja maustavat hillot keitetään yrityksessä itse. Tuotteissa ei käytetä aromivahventeita eikä lisäaineita. Jogurtteja saa Pirkanmaan kaupoista ja pääkaupunkiseudun erikoisliikkeistä.

Herkkujuustolan uutuudet Heidi –valkohomejuusto ja Metsuri-punahomejuusto
Juustomestari Peter Dörigin osaavista käsistä on syntynyt jälleen uusia voimakkaita makuelämyksiä. Maakuntien Parhaat –laatumerkki on myönnetty Heidi valkohomejuustolle ja Metsuri punahomejuustolle. Metsuri -juustossa lisäelämystä tuo omaperäinen pakkaus. Juusto on pakattu nimeen viittaavasti männynviilusta muotoiltuun pantaan ja sidottu luonnonkuiduista valmistetulla narulla. Herkkujuustolan juustoja saa valtakunnallisesti kaupoista ja erikoismyymälöistä.

Riekon Marjatilan Wanhan ajan mehut valmistettu viinihappoa käyttäen
Riekon Marjatilan Kaija ja Ilpo Riekon tuotekehittely on innovatiivista ja innokasta. Yritykseltä on tullut uusia tuotteita markkinoille tasaisesti vuosittain. Tänä vuonna Maakuntien Parhaat –laatumerkki on myönnetty Wanhan ajan Karpalo- ja puolukkamehuilla sekä Karpaloglögille. Mehujen nimet viittaavat valmistustapaan, mehut on valmistettu vanhalla menetelmällä viinihappoa käyttäen. Tuotteet ovat myynnissä Keski-Suomen kaupoissa ja erikoismyymälöissä valtakunnallisesti.

Idea Kahvila-ravintola Iltalypsyn perustamiseen syntyi Kirsi Tikkasen ollessa iltalypsyllä
Kahvila-ravintola Iltalypsy toimii Kiuruveden kulttuuritalolla ja toiminnasta vastaa maatilamatkailu- ja lypsykarjatilan emäntä Kirsi Tikkanen. Kirsi omistaa yrityksen yhdessä miehensä Jari Tikkasen kanssa. Iltalypsy tarjoaa lähiruokaa tilausruoka-, lounas- ja kahvilapalveluina sekä myyntielintarvikkeina. Kahvilan tarjoilut tehdään alusta loppuun itse, mikä näkyy omaleimaisena tarjoiluvalikoimana ja erittäin maukkaina tuotteina.


Lisätietoja:

Ahon Jogurtti Oy, Jaana Nihti ja Esa Sara-Aho, Taipaleentie 225, 34730 Vaskuu
Puh. 050 536 9837, (03) 475 6051, ahon@ahon.fi, www.ahon.fi

Herkkujuustola, Peter Dörig, Selkeentie 80, 38460 Sastamala. Puh. 0500 632 532, info@herkkujuustola.fi, www.herkkujuustola.fi

Riekon Marjatila, Kaija ja Ilpo Riekko, Uusikyläntie 204, 43440 Pylkönmäki, puh. 040 593 0793/Ilpo, 0400 344 144/Kaija. marjatila@riekonmarjatila.fi, www.riekonmarjatila.fi

Iltalypsy ky, Kirsi ja Jari Tikkanen, Lähteentie 10 A, 74700 Kiuruvesi. Puh. 040-182 4433. kirsi.tikkanen@iltalypsy.com, www.iltalypsy.com

Eeva Juva, Maakuntien Parhaat –tuotevastaava, ProAgria Keskusten Liitto, PL 251, 01301 Vantaa. puh. 020 747 2496, eeva.juva@proagria.fi, www.maakuntienparhaat.fi

 

 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia