in English |
 
· Uutisarkistoon
· Takaisin etusivulle
 
Maakuntien Parhaat –Kokkisodassa syntyi herkullisia leivonnaisia, raikasta kesäjuomaa ja vinkkejä salaattipöydän tarjoiluihin
3.8.2010
ProAgria Keskusten Liitto julkisti lauantaina 31.7.2010 Mikkelin Farmari -maatalousnäyttelyssä uusia Maakuntien Parhaat –laatumerkin käyttöoikeuden saaneita tuotteita ja palveluita. Yrittäjät nähtiin lavalla tositoimissa, kun heidät oli kutsuttu testaamaan omia tuotteitaan Maakuntien Parhaat –Kokkisotaan! Yrittäjien taitavista käsistä syntyi todellisia herkkuja. Kopio yrittäjien reseptit alta ja kokeile itse!


AHON SALAATINKASTIKE
Ahon Jogurtti Oy, Jaana Nihti ja Esa Sara-aho

maustamatonta jogurttia
valkosipulia
maustekurkkua
sinappia
sokeria

Valkosipulit, kurkku, sinappi ja sokeri sekoitetaan sauvasekoittimella.
Syntynyt massa sekoitetaan lusikalla jogurtin joukkoon. Jos jogurtin valuttaa, syntyy samoista aineksista levite.


VAARIN ALKOHOLITON KARPALOBOOLI
Riekon Marjatila, Kaija ja Ilpo Riekko

1 pll (0,5l) Riekon marjatilan Wanhan ajan karpalomehua
noin 0,5 l Sprite-juomaa, tms.
noin 0,5 l vettä
jäisiä karpaloita
jääkuutioita


MUMMUN KARPALO-MAUSTEKAKKU
Riekon Marjatila, Kaija ja Ilpo Riekko

Taikina:
1-2 dl rusinoita
1 dl siirappia
1 dl fariinisokeria
1½ dl piimää
1½ dl Riekon marjatilan karpaloglögiä
1 dl juoksevaa margariiniä tai öljyä
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Mittaa kulhoon rusinat, siirappi, fariinisokeri, piimä, rasva ja munat ja sekoita ne keskenään.
Mittaa toiseen kulhoon jauhot, sooda ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi kosteiden aineiden joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
Paista 175- asteisessa uunissa noin 1 tunti.


MUSTIKKAKUKKO ELI RÄTTÄNÄ
Kahvila-ravintola Iltalypsy, Kirsi ja Jari Tikkanen

Taikina:
250 g     voita
2 dl    sokeria
5 dl    ruisjauhoja
2 ti    leivinjauhetta
Täyte:
7 dl    mustikoita
3rkl    sokeria
Lisäkkeeksi:
kermavaahtoa tai vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja siihen lisätään leivinruisjauhoseos.
Vuoraa korkealaitainen uunivuoka taikinalla pohjasta sekä reunoilta. Jätä taikinaa mustikkakukon kantta varten.
Pane jäiset mustikat ja sokeri taikinoituun kulhoon ja peitä marjat taikinakannella.
Paista mustikkakukkoa 175 asteessa 1 tunti.
Tarjoile kukko lämpimänä valitsemallasi lisukkeella.


 

 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia