in English |
 
· Uutisarkistoon
· Takaisin etusivulle
 
ELMA –messuilla 26.-28.11.2010 julkistettiin uusia merkinkäyttäjiä ja testattiin kävijöiden maakuntatietoutta
1.12.2010
ELMA-messujen Maakuntien Parhaat yhteisosastolla toimintaa esitteli Kanniston Kotieläintila, Koulutintti, Karilohi, Herkkujuustola, Vavesaaren tila, Toivosen Lihansavustamo ja Hannele Ristimäki. Messuilla vieraili kolmen päivän aikana 41394 kävijää.

Kolatun Vuohijuustolan erikoisjuustoille ja Viskilän tilan kukonpojalle on myönnetty Maakuntien Parhaat –laatumerkki

ProAgria Keskusten Liitto on myöntänyt kotimaisuudesta ja laadusta kertovaa Maakuntien Parhaat –merkkiä osaaville maaseudun yrittäjille jo 17 vuoden ajan. Merkkejä on jaettu 385 kappaletta. ELMA-messuilla Helsingissä pe 26.11.2010 laatumerkin käyttöoikeus myönnettiin kahden yrityksen tuotteille.

Kolatun Vuohijuustolan uutuustuotteet, lehmänmaidosta valmistetut Kolatun Valma Brie- ja Kolatun Martta Cheddar –juustot ovat saaneet Maakuntien Parhaat –laatumerkin käyttöoikeuden. Somerolla toimivan Kolatun Vuohijuustolan Outi Kolattu-Tolvi ja Janne Tolvi saivat ensimmäisen laatumerkin vuohenjuustoilleen jo 1997.

Uutena yrityksenä laatumerkkiverkostoon liittyi Viskilän tila. Milla ja Kimmo Nikko ovat kasvattaneet tilallaan Huittisten Vampulassa kukonpoikaa jo vuodesta 2005. Tilan periaate on tarjota puhtaasti ja eettisesti kasvatettua kukonpoikaa, jonka matka tilalta pöytään on mahdollisimman lyhyt. Kukonpoikaa myydään kokonaisena sekä koipi- ja rintapaloina. Liha myydään ravintoloihin ja kuluttajien saatavilla se on tilauksesta suoraan tilalta sekä koko ajan kasvavan jälleenmyyntiverkoston kautta.

Maakuntien Parhaat –yhteisosastolla testattiin messukävijöiden maakuntatietoutta

Maakuntien Parhaat -yhteisosastolla kävijät pääsivät testaamaan maakuntatietouttaan. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin yhteensä kolme tuotekoria täynnä Maakuntien Parhaat –laatumerkillä varustettuja tuotteita. Arpaonni suosi tällä kertaa Hilkka Schwartzia Lempäälästä, Marja Lainetta Espoosta ja Helga Nyholmia Helsingistä. Onnea voittajille!

”Jatkakaa samaan malliin, olette olleet melkein joka messuilla, kiitos!”

Osastolla kävijät jättivät paljon positiivista palautetta yrittäjille. Laatumerkillä merkittyjä tuotteita toivottiin myös nähtävän enemmän markkinoilla. Osalle kävijöistä merkki oli entuudestaan tuttu, mutta moni poistui kyselyn täytettyään tietoisempana laatumerkityn tuotteen ja palvelun vaatimuksista kuin aiemmin.

”Upeata! Toivottavasti Suomen kansa löytää eksoottisen Suomen!”
”Hyvä Suomi, suomalaisia tuotteita lisää!”
”Hyvää talvea!”
”Tsemppiä”
”Tuotteet ovat hyviä”
”Hieno, että tuotteita saa”
”Hieno merkki”
”Hyvä Taina ja Teija”
”Enemmän merkittyjä tuotteita”
”Hyvä yrittäjät!”
”Hienoa”


 

 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia