in English |
 
· Uutisarkistoon
· Takaisin etusivulle
 
Maakuntien Parhaat -laatumerkki satakuntalaisille Puukkopaja Antti Jaakkolalle sekä Lankoski Oy:n Ullan Pakari -leipomotuotteille
2.8.2011
ProAgria Keskusten Liitto myönsi Maakuntien Parhaat -laatumerkin kahdelle uudelle yritykselle. Käsityöyritysten ryhmässä merkki myönnetään maaseutuyrittäjä Antti Jaakkolan Puukkopajan puukoille. Elintarvikeyritysten ryhmässä laatumerkki myönnetään Lankoski Oy:n Ullan Pakari -tuotemerkillä myytäville kakoille, sämpylöille, patuille ja muille valikoimissa oleville leipätuotteille.

Uudet laatumerkit luovutettiin yrittäjille Farmari-maatalousnäyttelyn yhteydessä Porissa perjantaina 1.7.2011 Satakunta Areenalla klo 16.45.

Tuoreet Maakuntien Parhaat yrittäjät olivat mukana myös Farmari-näyttelyn D hallissa. Antti Jaakkola ompeli tuppea ja kertoi puukonvalmistuksessa käytettävistä erilaisista työvaiheista osastolla D 19. Heikki Lankoski puolestaan maistatti Ullan Pakarin kakkoa Maakuntien Parhaat osastolla D 3 perjantaina klo 17 jälkeen merkin luovutuksen päätyttyä. Muina päivinä Ullan Pakarin leipämaistiaisiin voi tutustua Maa- ja kotitalousnaisten viljaosastolla D 2, jossa on teemana "Riuskasti rukiilla ja koreasti kakolla".

ProAgria Keskusten Liitto on myöntänyt Maakuntien Parhaat laatumerkkejä osaaville maaseudun yrittäjille vuodesta 1993. Merkki on myönnetty jo 390 yrittäjälle ja tuotteelle. Maakuntien Parhaat laatumerkin edellytykset ovat tuotteiden ja palvelujen korkea kotimaisuusaste, asiakaslähtöinen toiminta sekä laadukkaat tuotteet ja palvelut ja niiden jatkuva kehittäminen. Tuotteelle tai palvelulle myönnetty laatumerkki auttaa kuluttajaa ostopäätöksen tekemisessä. Merkillä varustettua tuotetta ostettaessa voi olla varma, että yritys toimii vastuullisesti, yrityksen toimintaa auditoidaan säännöllisesti ja tuotteet on arvioitu ulkopuolisessa raadissa erittäin laadukkaiksi.

Antti Jaakkola valmistaa yksilöllisiä puukkoja moneen eri käyttötarkoitukseen

Maaseutuyrittäjä Antti Jaakkola valmistaa puukkopajassaan yksilöllisiä puukkoja perinnekäsityötä kunnioittaen. Antti Jaakkolalla on vuosikymmenten kokemus puukkojen valmistuksesta. Hän on voittanut puukoillaan useita palkintosijoja suunnittelun ja valmistuksen laatua mittaavissa puukonvalmistuskilpailuissa. Jaakkola hyödyntää puukkoja valmistaessaan monipuolisesti erilaisia valmistustekniikoita. Hän pitää tärkeänä asiakkaan tyytyväisyyttä yksilölliseen puukkoon ja valvoo tarkkaan hankkimansa raaka-aineen laatua. Jaakkolan puukot ovat saaneet kiitosta käyttötarkoitukseen soveltuvasta hyvästä suunnittelusta, puhuttelevasta muotoilusta sekä laajasta valikoimasta.


Lankoski Oy leipoo satakuntalaista perinneleipää neljän sukupolven kokemuksella

Lankoski Oy:n Ullan Pakari -tuotemerkillä myytävät satakuntalaiset perinneleipätuotteet leivotaan kokemuksella, jonka juuret ulottuvat aina vuoteen 1911 saakka. Valikoimiin kuuluvat kakot, sämpylät, patut ja muut leipätuotteet ovat lisäaineettomia ja paistetaan kiviarinalla. Tuotteet ovat aromirikkaita, jota eri viljavaihtoehdot ja niiden yhdisteleminen korostaa. Tuotteet ovat kauniita rakenteeltaan sekä väriltään ja niistä huokuu käsillä tekemisen henki. Ullan Pakarin leipätuotteet edustavat kauan toivotun maakuntaleipäkulttuurin paluuta.

Lisätietoja

Puukkopaja Antti Jaakkola, Kodiksamintie 288, 27250 Lappi, Rauma, puh. 050 591 9544, maija.jaakkola@kolumbus.fi

Lankoski Oy - Ullan Pakari, Heikki Lankoski, Kraftmanintie 2, 28610 Pori, puh. 044 567 4449. heikki.lankoski@ullanpakari.fi, www.ullanpakari.fi

Leena Ylikännö Maakuntien Parhaat -merkkiyhdyshenkilö, ProAgria Satakunta /
Maa- ja kotitalousnaiset, puh. 0400 637 591, leena.ylikanno@proagria.fi

Miia Nätti Maakuntien Parhaat -tuotevastaava, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus,
puh. 040 515 7089, miia.natti@proagria.fi, www.maakuntienparhaat.fi

 

 

 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia