in English |
 
· Uutisarkistoon
· Takaisin etusivulle
 
Kolme uutta yritystä Maakuntien Parhaiden joukkoon
11.11.2011
ProAgria Keskusten Liitto myöntää kotimaisuudesta ja laadusta kertovan Maakuntien Parhaat -laatumerkin kolmelle uudelle yritykselle. Merkki myönnetään Kohtalo Travel Oy:n majoituspalveluille, Kuvalan Lihan paistovalmiille ja kypsille sianlihatuotteille, makkaroille ja nakeille sekä Heikkilän Yrttitilan yrttituotteille, makusokereille ja kuivatuille suppilovahveroille.

Uudet laatumerkit luovutetaan yrittäjille ELMA-messujen yhteydessä Helsingissä perjantaina 11.11.2011 Valio Luomu-lavalla klo 11.00. Tuoreet Maakuntien Parhaat yrittäjät ovat tavattavissa merkkiluovutuksen jälkeen Maakuntien Parhaat -yhteisosastolla 6n119 klo 12.15 saakka.

Kohtalo Travel Oy esittelee yrityksensä toimintaa, tuotteita ja palveluja Maakuntien Parhaat –yhteisosastolla koko viikonlopun ajan. Samoin Heikkilän Yrttitila esittelee yrityksensä toimintaa sekä maistattaa ja myy tuotteitaan Mikkelin Seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy:n osastolla 6n91.

ProAgria Keskusten Liitto on myöntänyt Maakuntien Parhaat laatumerkkejä osaaville maaseudun yrittäjille vuodesta 1993. Merkki on myönnetty jo 393 yrittäjälle ja tuotteelle. Maakuntien Parhaat laatumerkin edellytykset ovat tuotteiden ja palvelujen korkea kotimaisuusaste, asiakaslähtöinen toiminta sekä laadukkaat tuotteet ja palvelut ja niiden jatkuva kehittäminen. Tuotteelle tai palvelulle myönnetty laatumerkki auttaa kuluttajaa ostopäätöksen tekemisessä. Merkillä varustettua tuotetta ostettaessa voi olla varma, että yritys toimii vastuullisesti, yrityksen toimintaa auditoidaan säännöllisesti ja tuotteet on arvioitu ulkopuolisessa raadissa erittäin laadukkaiksi.


Kohtalo Travel Oy tarjoaa laadukkaita majoituspalveluja

Kohtalo Travel Oy vuokraa ympärivuotisesti kahta korkeatasoista ja nykyaikaista lomahuvilaa Villa Kalliorantaa ja Villa Siimestöä. Lomahuvilat sijaitsevat järvisuomessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vaikka kyseessä on nuori yritys, sen palvelut ovat korkeaa tasoa ja olemuksesta huokuu into tekemiseen.

Yrittäjät Mikko Kantanen ja hänen vanhempansa Raili ja Kyösti Kantanen arvostavat asiakkaita ja haluavat palvella heitä aidosti. Niinpä myös lomahuviloiden rakennusratkaisuissa on huomioitu asiakkaiden erityistarpeita. Lomahuvilat ovat viimeisteltyjä aina piha-alueita myöten, lisäksi ne ovat tasokkaita  ja niissä on väljyyttä.
 

Kuvalan lihalta maukkaat tuotteet arkeen, grilliin ja juhlapöytään

Kuvala on vanha 1800-luvulta lähtien toiminut sukutila, jolla Heidi ja Janne Haajanen kasvattavat viljaporsaita. Tila sijaitsee Mäntyharjun vehmaissa maisemissa, Voikoskella.

Tilalle valmistui teurastamo vuonna 2000 marraskuussa ja näin teurastus tapahtuu nykyisin omalla tilalla. Porsaita teurastetaan tilalla kerran viikossa ja tuoreet lihat matkaavat käsiteltynä lähiseudun kauppoihin. Valikoimiin kuuluvat paistovalmiit suikaleet, pihvit ja leikkeet, paistit, jauheliha, pekoni, palvituotteet sekä makkaravalmisteet.

Kuvalan Lihan tuotteet ovat lähiruokaa parhaimmillaan. Porsaiden ruokinnan merkitys on suuri  ja sen maistaa lopputuotteesta. Kuvalan viljaporsaanliha on mureaa ja lihan maku on aito, mieto ja puhdas.


Heikkilän Yrttitilalta lumoavia tuoksu- ja makuelämyksiä
 
Heikkilän Yrttitilalla viljellään ja pakataan kotimaisia yrttejä Mikkelin Rahulassa yrittäjäpariskunnan Jussi ja Terhi Saarisen voimin. Kotimaisia yrttejä ja yrttituotteita myydään omasta tilamyymälästä ja nettikaupasta sekä tarkkaan valittujen jälleenmyyjien kautta. Tuotevalikoimaan kuuluvat mm. yrtit, yrttiteet, yrttimaustesekoitukset ja –dipit, sienet sekä kylvyt ja tuoksut.

Heikkilän Yrttitilan tuotteet ovat puhtaasti kotimaisia eikä niissä käytetä keinotekoisia aromi- ja säilöntäaineita. Tuotteissa on onnistuttu säilyttämään kaunis väri, raikas ja puhdas tuoksu sekä lempeä maku. Lisäksi tuotteet ovat monipuoliseen käyttöön soveltuvia.


Lisätietoja

Kohtalo Travel Oy, Kyösti Kantanen, Salmenkyläntie 296, 77330 Virtasalmi, puh. 0400-217291, info@kohtalotravel.com, www.kohtalotravel.com  

Kuvalan Liha Tmi, Janne Haajanen, Kuvalanranta 5, 52920 Voikoski, puh. 040-5061517. kuvalanliha@pp.inet.fi, www.kuvalanliha.fi

Heikkilän Yrttitila Oy, Jussi Saarinen, Huhtisaarentie 3a, 51720 Rahula
puh. 0400 384 737. jussi.saarinen@kotimaisetyrtit.fi, www.kotimaisetyrtit.fi

Kirsi Mutka-Paintola Maakuntien Parhaat -merkkiyhdyshenkilö, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus/ProAgria Etelä-Savo, puh. 020 747 3617, kirsi.mutka-paintola@proagria.fi

Miia Nätti Maakuntien Parhaat -tuotevastaava, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus,
puh. 040 515 7089, miia.natti@maajakotitalousnaiset.fi, www.maakuntienparhaat.fi 

 

 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia