in English |
 
· Uutisarkistoon
· Takaisin etusivulle
 
Juhlavuosi käyntiin uusilla savolaisilla merkkituotteilla
19.2.2013

 

Pohjoissavolainen Kivelän Marjatila on liittynyt uutena yrityksenä Maakuntien Parhaat –laatumerkin piiriin. ProAgria Keskusten Liitto myönsi tammikuussa tilan kylmäpuristetuille mehuille Maakuntien parhaat –laatumerkin. Merkin käyttöoikeus myönnettiin myös eteläsavolaisen Vavesaaren tilan luomumehuille, -marmeladeille ja marmeladimakeisille, sekä luomuglögille.


Maakuntien parhaat on vaativin kotimaisuusmerkki, koska se edellyttää korkean kotimaisuusasteen lisäksi hyväksyttyä laatujärjestelmää sekä tuotteiden ja palveluiden hyväksyntää asiantuntijaraadeissa. ProAgria Keskusten Liitto on myöntänyt laatumerkkejä jo vuodesta 1993 alkaen yhteensä 394 kappaletta. Tänä vuonna Maakuntien parhaat -laatumerkki viettää 20-vuotisjuhlavuottaan. Merkkiä voi hakea kotimainen matkailupalveluihin, elintarvikkeisiin tai käsitöihin erikoistunut pk-yritys. 

Kivelän tavoitteena kotimainen laatutuote

Asiantuntijaraati puheenjohtajanaan keittiömestari Jaakko Kolmonen totesi, että Kivelän marjamehuissa maistuvat puhtaat ja raikkaat aromit Myös mehujen värit ovat luonnollisia ja tukevat aidon marjamehun leimaa. Asiantuntijat kiittivät erityisesti kaivattujen sokeroimattomien mehujen nostamista tuotevalikoimaan. Makeuttamat mehut sopivat erinomaisesti mm. kastikkeiden ja jälkiruokien valmistukseen, tuoden niihin vahvaa marjaisuutta ilman liiallista makeutta.

Kivelän marjatila sijaitsee Kuopion kupeessa Kortejoella. Tila valmistaa kylmäpuristettuja mehuja käyttäen raaka-aineinaan ainoastaan kotimaisia marjoja. Osa käytetyistä marjoista tuotetaan omalla tilalla ja loppuosa marjoista hankitaan muilta pohjoissavolaisilta marjatiloilta.

 ”Mehut valmistetaan kylmäpuristusmenetelmällä. Menetelmän etuna on se, että kaikki arvokkaat ja herkät ravintoaineet sekä vitamiinit säilyvät mehussa paremmin kuin kuumentamalla valmistetussa,” kertoo yrittäjä Eero Leppäkoski. Kivelän mehujen tuotannossa on kantavana ideana ollut alusta asti mahdollisimman korkealaatuisen ja terveellisen kotimaisen laatutuotteen valmistus.

Kivelän Marjatilan mehuvalikoimasta löytyy seitsemän erilaista mehumakua. Tilan tuotteita on saatavilla Pohjois-Savon alueella varsin kattavasti mm. päivittäistavarakaupoista, sekä kimppatilauksena tilan omasta verkkokaupasta osoitteesta www.kivelanmarjatila.fi.  

 

Vavesaari keskittyy luonnonmukaisesti tuotettuihin elintarvikkeisiin

Asiantuntijaraati piti Vavesaaren mehujen tuoksua ihastuttavan luonnollisena, kuin suoraan isoäidin keittiöstä. Marmeladit uusine makuineen tuovat positiivisen poikkeuksen tarjolla oleviin perusmarmeladeihin. Kannattaa kokeilla vaikkapa makean-tulisen viherherukkamarmeladin yhdistämistä tummiin liharuokiin. Kautta linjan raati kiitti Vavesaaren tuotepakkauksia hienostuneiksi ja kauniiksi. Pakkaukset tukevat onnistuneesti tuotteiden korkeatasoista mielikuvaa ja sopivat sellaisenaan vaikkapa illallispöytään.

Kangasniemellä sijaitseva Vavesaaren tila on jo pitkään jalostanut tilan omia luonnonmukaisesti tuotettuja marjoja, viljaa ja hedelmiä elintarvikkeiksi. Ensimmäisille Vavesaaren tuotteille on myönnettu Maakuntien Parhaat –merkki jo vuonna 2000. Yrittäjä Taina Laitinen on kehittänyt tilan toimintaa tavoitteellisesti ja laajentanut elintarvikkeiden tuoteperhettä vuosi vuodelta. Iso harppaus toiminnassa tehtiin viime vuonna, kun elintarvikkeiden tuotantotilat siirrettiin Kangasniemen keskustaan. Samoissa tiloissa avattiin lähiruokakauppa Hilima. Lisätietoja tilan tuotteista www.vavesaarentila.fi tai www.hilimanpuoti.fi.

 

 

 

 

 

 

 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia