in English |
  Polar Shiitake Oy

Leppänen Markku
Kuismintie 154
82300 RÄÄKKYLÄ (Pohjois-Karjala, Rääkkylä)
Puh tai 040 773 4807/Leppänen

Sähköposti
Kotisivut
Maakuntien Parhaat -merkki myönnetty 20.09.1994.

 
 
· Lähetä sähköpostia
· Vieraile kotisivuilla
 

Polar Shiitake Oy

Polar Shiitake Oy viljelee luomusiitakesieniä Pohjois-Karjalassa Rääkkylän kunnassa puhtaan luonnon ympäröimänä.

Siitakkeen viljelystä meillä on pitkä kokemus. Suomalaiset tutkijat kehittivät nykyisin siitakkeen viljelyssä käytettävän kasvualustan.Suomi on ollut siitakken viljelyn edelläkävijä Euroopassa.


Itä-Suomen Siitake Oy aloitti vuonna 1984 siitakkeen viljelyn. Tältä pohjalta syntyi myös Polar Shiitake Oy, joka perustettiin vuonna 1999, tarjoamaan yhä useamman kuluttajan saataville terveyttä edistäviä siitakesieniä. Nykyaikainen siitakkeen viljelyssä käytettävä tuotantokoneisto on edelleen Euroopan suurin ja oma laboratorio takaa viljelyosaamisen alusta loppuun.


Haluamme kehittää yritystämme edelleen ja niinpä vuoden 2007 alussa kasvualustoja valmistava Polar Log Oy ja siitakkeita viljelevä Polar Shiitake Oy fuusioituivat yhdeksi yhtiöksi, Polar Shiitake Oy:ksi. Fyysisesti yhtiöt ovat toimineet samassa rakennuskompleksissa.


Jo alusta lähtien oli selvää, että Polar Shiitake Oy:n tuotanto on ympäristön huomioonottavaa luomutuotantoa. Kaikki tuotannossa tarvittavat raaka-aineet saamme läheltä. Käytämme mm. Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n Yritysvihreä-sähköä, joka on tuotettu puulla, tuulella ja ennen vuotta 1996 rakennetulla vesivoimalla.


Sienimön valvotuissa kasvuolosuhteissa varmistetaan sienten hyvä laatu. Poimitut sienet jäähdytetään nopeasti kylmiössä +0,5 -+ 2° C. Luomusienten korkea laatu mahdollistaa tuoreiden sienten viennin Eurooppaan. Suurin osa tuotannostamme päätyy Keski-Eurooppaan, jossa arvostetaan suomalaista siitaketta puhtauden ja hyvien ruoanlaitto-ominaisuuksien takia.


Original Polar Shiitakkeen  tuoksu on paistinpannulla herkullinen sienen tuoksu, joka saa sieniä arvostavan kulinaristin innostumaan.Iloksemme olemme huomanneet, että suomalaiset käyttävät yhä enenevässä määrin terveellisiä luomusiitakkkeita.

 
Sienet ja sienivalmisteet
 
kuivattu siitakejauhe, kuivattu siitakerouhe, tuoreet siitakesienet; sienisalaattilevite(hyv. 8.6.04)
 
Polar Shiitake Oy, gsm 040 773 4807 Markku Leppänen
 
 
 
Suosittelemme selaimeksi uusinta Mozilla Firefoxia